UUDISED

Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari jätkab Jaan Elgula & Toomas Lungega

3. mai 2016

19. mail kell 19.00 jätkame Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtutega: Asjad ja hetked Eesti muusikas – Jaan Elgula ja Toomas Lunge. Kahe tegija juttu veab ja küsimusi esitab Sten Teppan. Piletid 15/10 EUR müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Õhtu keskendub sellele, mis levimuusikast peale salvestuste alles jääb – asjad ja hetked. Olgu need siis fotod, pillid, tehnikavidinad, auhinnatrofeed või esinemiskostüümid. Või hetked, mille olemasoluta elaksime praegu hoopis teises riigis. Erilised asjad, mis on olnud kasutuses või valminud erilistel hetkedel. Ansambli Justament kaks juhtfiguuri Elgula ja Lunge on elanud väga huvitaval ajal. Nad on näinud Eesti artistide hiilgeaegu Venemaa avarustes, nad on näinud uutmist ja Tartu Muusikapäevi, nad on osalenud laulvas revolutsioonis ja kogenud Eesti taasiseseisvumise järgseid aastaid, mis ei unune.

Esemed nendest aegadest on  väga tähendusrikkad ja igaüks jutustab oma loo. Sel õhtul kuulamegi lugusid, meenutame pöördelisi hetki ja imestame muusika olulise rolli üle Eesti pöördelistel aegadel.
Mis hetked on olnud kõige erilisemad?
Missugused asjad kõige väärtuslikumad?
Kas lauluga on võimalik rahvaarvu tõsta?

Kas ilm on tõesti hukas?
Kust kohalt küll jooksma peaks piir?

Vastused neile ja paljudele teistele küsimustele saame Eesti demograafilist situatsiooni muutnud ansambli Justament solistidelt Jaan Elgulalt ja Toomas Lungelt.

Kohtumisõhtu treiler: https://youtu.be/cpZKBs9XGVc

Eesti Muusika Kuulsuste Koja poolt korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja Eesti levimuusika näituse tarvis eksponaatide kogumine nii tuntud muusikute kui ka kõigi teiste muusikahuviliste käest. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata rahvale Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodumaal kui väljaspool kuulsust on toonud.

Meie plaanide ja kogumiskampaania kohta leiab lisainfot www.kuulsustekoda.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15.-/10.- EUR on müügil Piletilevis ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

EMKK kohtumisõhtud:

  1. mai 2016 – Toomas Lunge ja Jaan Elgula
  2. mai 2016 – Tõnis Mägi ja Ivo Linna

Meediapartner Delfi, õhtut toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Eesti Autorite Ühing, G. Otsa nimeline Tallinna Muusikakool, SeeSee Fotostuudio ja Eesti Rahvusringhääling.

 

Lisainfo:

Risto Lehiste

Eesti Muusika Kuulsuste Koda

risto.lehiste@tmm.ee

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram