UUDISED

Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari jätkub – Ivo Linna ja Tõnis Mägi

5. mai 2016

31. mail kell 19.00 toimub Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis kohtumisõhtu Rock’n’roll ja sinimustvalge – Ivo Linna ja Tõnis Mägi. Õhtut kahe Eesti legendaarse muusiku ja vabaduselaulikuga juhib Sten Teppan. Piletid 15/10 EUR müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Aasta siis oli 65, kui lääne biitmuusika eesti noorte maailmavaadet totaalselt muutis. Kapiustest kitarrid, pikad juuksed ja tvist olid märksõnad, millele rajati Eesti hilisem rokkmuusika. Ühelt poolt meeletu tahe muusikat teha, teiselt poolt täielik muusikariistade defitsiit ja raudne eesriie. Ivo Linnal ja Tõnis Mägil oli õnn olla kõigi nende asjade alguse juures, muuta ja mõjutada Eesti rokkmuusika käekäiku ning olla tunnistajaks esimestele avalikult lehvivale sinimustvalgele.

Järjekordne kohtumisõhtu uurib meeste käest nii kaugemate kui hilisemate aegade kohta, nii kuulsuse kui vabaduse kohta. Esimesed pillid, esimesed ansamblid, esimesed laulud, kuulsuse päikeselised ja pahupooled, vabadus muusikas ja Eestis, laulev revolutsioon ja vabaduse esimesed viljad – see õhtu annab neil teemadel arutust.

 

Eesti Muusika Kuulsuste Koja poolt korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus. Lisaks kuuleb eri generatsioone ühendavates esitustes nende muusikute loomingu paremikku.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja Eesti levimuusika näituse tarvis eksponaatide kogumine nii tuntud muusikute kui ka kõigi teiste muusikahuviliste käest. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata rahvale Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodumaal kui väljaspool kuulsust on toonud.

Meie plaanide ja kogumiskampaania kohta leiab lisainfot www.kuulsustekoda.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15.-/10.- EUR on müügil Piletilevis ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Meediapartner Delfi, õhtut toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Eesti Autorite Ühing, G. Otsa nimeline Tallinna Muusikakool, Berit Kontsert ja Eesti Rahvusringhääling.

Lisainfo:

Risto Lehiste

Eesti Muusika Kuulsuste Koda

risto.lehiste@tmm.ee

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram