UUDISED

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtu – Henry Laks, Karl Madis ja Heini Vaikmaa

7. sept. 2016

21. septembril kell 19.00 toimub Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis kohtumisõhtu Muutuste tuules – Henry Laks, Karl Madis ja Heini Vaikmaa. Õhtut juhib Sten Teppan. Piletid 15/10 EUR müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

1980. aastad oli Eesti muutuste dekaad, mille märksõnadeks uued tuuled, glasnost ja perestroika, Tartu muusikapäevad ja iseseisvustuhin. Uued ansamblid, uued värvid muusikas, uued tegijad. Ja siis 1990. aastate täielik muutus nii ühiskonnas kui muusikamaailmas.

Järjekordne EMKK kohtumisõhtu toob esile kolm Eesti muusikut muutuste tuules. Ühelt poolt ei olnud mingit märki raudse eesriide hõrenemisest. Teiselt poolt pulbitses Eesti muusikamaastik uutest suundadest ning laienes nii geograafiliselt, NSV Liitu vallutades, kui sisuliselt, otsides värve ning nüansse, mida näiteks Tartu muusikapäevadel lavalt publikusse paisata. Kuidas muusik sellises kaleidoskoobis valikuid teeb ja mida mõtleb? Nagu tavaks, lisandub jutule ka muusika tegijate endi esituses.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja eksponaatide kogumine Eesti levimuusika näituse jaoks. Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata publikule Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodumaal kui väljaspool kuulsust on toonud.

Järgmine kohtumisõhtu:
19. oktoobril – Biit & Bass – Mart Helme, Peeter Keäri ja Vello Salumets

Meediapartner Delfi, õhtut toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit, Otsakool ja Eesti Rahvusringhääling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram