UUDISED

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtud jätkuvad kuldsete kuuekümnendatega – Mart Helme, Peeter Keäri ja Vello Salumets

7. okt. 2016

“Kui tahad teada bändi ajaloost, siis küsi bassimehelt”
Vello Salumets

19. oktoobril kell 19.00 toimub Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis kohtumisõhtu Biit & Bass – Mart Helme, Peeter Keäri ja Vello Salumets. Õhtut juhib Sten Teppan. Piletid 15/10€ müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

1960. aastad oli uus ajastu kogu maailma muusikas ja hoolimata raudsest eesriidest jõudsid uued tuuled ka Eestisse. Need noored, kes viskasid minema seitsmenda keele ning saagisid kapiuksest kitarre, panid hiljem aluse Eesti rock- ja popmuusikale, mis vallutas kuuendiku planeedist. Täielikust defitsiidist ja ühiskonna vastuseisust hoolimata leiti võimalused bändi tegemiseks.

Seekordsel EMKK kohtumisõhtul on esil selle ajastu kolm legendi, kolm bassimängijat – Vello Salumets, Peeter Keäri ja Mart Helme. Jutuks tulevad kuldsed kuuekümnendad, biitlid, Optimistid, Mikronid, Viking ja ansambel FIX. Lisaks veel üldine õhustik, tolleaegsete noorte mõttemaailm ja ansamblitegemine kui eluviis ning iseseisvuse väljendamise vorm. Õhtu muusikat teeb Otsakooli kitarristide ansambel.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja poolt korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja eksponaatide kogumine Eesti levimuusika näituse jaoks. Kuulsuste Koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata publikule Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes meie rahvale nii kodumaal kui väljaspool kuulsust on toonud.

Kogumiskampaania ja tegevuse kohta leiab lisainfot www.kuulsustekoda.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.
Piiratud arvuga piletid hinnaga 15/10€ on müügil Piletilevis ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Meediapartner Delfi, õhtut toetavad EV100, Eesti Kultuurkapital, Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit, Otsakool ja Eesti Rahvusringhääling.

Lisainfo:
Risto Lehiste
Eesti Muusika Kuulsuste Koda
risto.lehiste@tmm.ee

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram