UUDISED

Erinäitus “Kuuekeelsed”

20. sept. 2018

Erinäitus „Kuuekeelsed“ toob publiku ette 16 Eesti levimuusika legendaarset kitarri, mida saab näha 30. septembrist 28. oktoobrini näitusel „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ Maarjamäe lossi tallihoones.

Kitarride näitus on eksklusiivne pilguheit muusikainstrumentidele, mis muutsid Eesti levimuusika ajalugu. Ükski pill ei ole kuulus iseenesest, küll aga võib seda olla muusika, mida selle pilliga on esitatud, või inimene, kelle käes see pill on helisenud. Eesti levimuusika ajaloo näitusel on oktoobrikuu jooksul esile tõstetud nii juba näitusel olevad pillid, kui ka ajutiselt näitusele laenatud kitarrid.

Paljud on kindlasti kuulnud Uno Loobi legendaarsest kitarrist, seda saab näitusel oma silmaga näha. Kas aga teadsite, et Jaanus Nõgisto Ruja-aegne SG on saadud just Uno Loobi käest, kuna leebe Uno jaoks oli selle „kitarri saund liiga kuri“. Punkaritel pole vahet, mis pilliga mängida, peaasi, et toimib. Seepärast Villu Tamme kitarr ka selline välja näeb. Raske on leida Hendrik Sal-Salleri Telecasterist ägedamat pilli. Ivo Linna punase Ovation kitarriga mängiti sisse paljud Rock Hotelli palad. Jaagup Kreemi kitarr nägi Terminaatori algusaegadel nii mõndagi. Heini Vaikmaa Ibanez oli 1980. aastatel üks laenatumaid stuudiopille. Kas te teate, millise pilliga alustas Eesti kitarristidest tänase päevani kõige suuremat karjääri teinud Laur Joamets?

Kitarride erinäitus “Kuuekeelsed” on avatud Eesti Muusika Kuulsuste Koja näitusel „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56) 30. septembrist 28. oktoobrini teisipäevast pühapäevani kell 10.00-18.00. Sissepääs muuseumipiletiga.

Avamispäeval, 30. septembril kell 14.00 räägib kitarridest ja Eesti muusikast Ivo Linna, kell 15.00 toimub kitarre tutvustav kuraatorituur Eesti Muusika Kuulsuste koja eestvedaja Risto Lehistega. Sissepääs näitusele ja ekskursioonidele muuseumipiletiga.

17. oktoobril kell 19.00 saavad levimuusika näituse laval kokku kolm legendaarset kitarristi, et juttu rääkida ja pilli mängida kohtumisõhtul „Kuuekeelsed – Tiit Paulus, Tiit Kõrvits ja Viktor Vassiljev“.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram