UUDISED

Kohtumisõhtu “Mustvalged – Olav Ehala, Sven Grünberg ja Margus Kappel”

17. okt. 2018

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari jätkub 28. novembril kell 19.00, kui levimuusika näituse laval on publiku ees legendaarsed klahvpillimängijad Olav Ehala, Sven Grünberg ja Margus Kappel. Õhtut juhib Sten Teppan, muusikaliselt toetab Otsakooli noortebänd.

Kõigi nende kolme klahvpillimängija panused kokku loovad kaleidoskoopiliselt kireva jalajälje Eesti levimuusikas. Kristallidega tuntuks saanud Olav Ehala on üks armastatumaid heliloojaid tänaseni. Ansambel Mess on vaid vähene osa sellest, mida on meie muusikas korda saatnud Sven Grünberg. Ruja, Kaseke, Rock Hotel – kõigis nende ansamblite kulgu on Margus Kappel mõjutanud! See õhtu on ainukordne võimalus saada kirev ülevaade levimuusika legendide tegevusest minevikus, olevikus ja tulevikus. Mustvalgetele sekundeerivad Valter Ojakääru tiibklaver, Gennadi Podelski pianiino ning Eesti esimene süntesaator Varioola!

Piiratud kogus pileteid hinnaga 15 € ja 10 € (õpilased, tudengid, pensionärid) on müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ja Eesti Ajaloomuuseumis.
Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publikuni muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti levimuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ räägib Eesti levimuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, „Horoskoop“, isetehtud pillid, „jazz luudel“, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.

Kohtumisõhtu pilet kehtib samal päeval pääsmena Eesti levimuusika ajaloo näitusele „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56).

Kohtumisõhtut toetavad Eesti Ajaloomuuseum, EV100, Georg Otsa nimeline Muusikakool.
Õhtut salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram