UUDISED

Kohtumisõhtu: Singer Vinger

13. veebr. 2019

13. märtsil kell 19.00 on Maarjamäe lossi tallihoones publiku ees Hardi Volmer ja Roald Jürlau progeroki sugemetega neuropungi ansamblist Singer Vinger. Õhtut juhib Sten Teppan.

Juba 33 aastat singumist ja vingumist on kulgenud päris rajult. Ansambel on välja andnud üheksa kauamängivat, kasvatanud üles mitu generatsiooni inimesi, kes teavad kodusõja kohta nii mõndagi, ja tekitanud halle juuksekarvu ning lõhkisi närvirakke paljudes ansambli algusaegade riigivõimu esindajate peades. Uskumatult visa populaarsusega laulud on tänaseni väga tihti raadios ning teles, ansambel möllab lavadel ringi, meedia kirjutab mõnuga nende muusikast ning mõtetest. Kõike seda rõõmsat jaburdamist ja iroonilist muusikavaadet kommenteerivad ansambli asutajaliikmed ise, otse laval.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti poppmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ räägib Eesti levimuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, „Horoskoop“, isetehtud pillid, „jazz luudel“, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.

 

Kohtumisõhtu pilet kehtib samal päeval pääsmena Eesti poppmuusika ajaloo näitusele „Vabaduse kõla!“ Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56).

Piletid hinnaga 15 € ja 10 € on müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ning Eesti Ajaloomuuseumis.

Üritust toetavad Kultuurkapital ja Georg Otsa nimeline Muusikakool, salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram