UUDISED

Kohtumisõhtu “Hallid kardinalid: Ari Dubin, Raivo Sersant ja Aivar Sirelpuu”

12. märts 2019

Kolmapäeval, 17. aprillil kell 19.00 astuvad Maarjamäe lossi tallihoones rahva ette Eesti legendaarsete ansamblite mänedžerid ja kontserdikorraldajad, hallid kardinalid Ari Dubin, Raivo Sersant ja Aivar Sirelpuu. Õhtut juhib Sten Teppan.

Eesti levimuusika ajalugu on hoolimata kuulsusesärast täis ohtlikke karisid, mille tõttu läksid hingusele paljud lootustandvad ansamblid ja muusikud. Üks asi oli muusikat luua ja ansambliga proovi teha, sootuks teine teema oli jõuda ansambliga läbi tsensuuri ja kahtlustavate ametnike kadalipu lõpuks rahva ette. Kõik see nõudis fantaasiat, totalitaarse võimu hingeelu tundmist, julgust ja parasjagu hullumeelsust. Ilma tolleaegsete kontserdikorraldajate ja mänedžerideta oleks paljud ajalugu muutvad sündmused jäänud olemata. Paljud laulud laulmata. Eesti muusikaelu oleks hoopis teistsugune. Kõige halastamatum tõde selle aja kohta tuuakse kohtumisõhtul rahva ette. Muusikaliselt toetab Otsakooli noorte ansambel Meelis Punderi juhtimisel.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti poppmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ räägib Eesti poppmuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, „Horoskoop“, isetehtud pillid, „jazz luudel“, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.

Kohtumisõhtu pilet kehtib samal päeval pääsmena Eesti poppmuusika ajaloo näitusele „Vabaduse kõla!“ Maarjamäe lossi tallihoones (Pirita tee 56).

Üritust toetavad Kultuurkapital ja Georg Otsa nimeline Muusikakool, salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Piiratud kogus pileteid on müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ning Eesti Ajaloomuuseumis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram