UUDISED

Kohtumisõhtu „Popmuusik Georg Ots“

27. jaan. 2020

Eesti muusikaajaloos leidub inimesi, keda on õnnistatud nii suure andega, et nad on kirjutanud end ajalukku tuhandetel lavadel ja mitmes žanris.Neljapäeval, 20. veebruaril 2020 kell 18.00 tõstame Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones fookusesse Georg Otsa! Tema estraadikunstniku poolt meenutavad Georgi kaasteelised Heidy Tamme, Marta Oja ning Arne Mikk. Õhtut juhib Sten Teppan.

Eesti Muusika Kuulsuste Koda ei ole ainult rock ja pop. See on samuti jazz, sving, punk ja estraad. Sel õhtul siirdume kuldsetesse kuuekümnendatesse, kus Eesti biitmuusika tormilise sünni kõrval õitses estraadimuusika, mis ei jäänud oma haardelt ja kuuendik-planeedi-kuulsuselt alla hilisematele tähtedele. Kahtlemata kuulus Georg Otsa süda teatrilavale. Aga kellele on rohkem antud, sellelt ka rohkem nõutakse. Nii laulis Georg kuulsaks paljud levimuusika žanrisse kuuluvad laulud. Koostöö Gennadi Podelskiga, ansamblitega Laine, Metronoom, RAM… Lühem oleks vist nimetada, kellega Georg tolle aja tuntumatest koosseisudest koostööd EI teinud. 

Aeg teeb oma töö, info muutub, legendid tekivad ja kaovad. Et saada infot kõige autentsematest allikatest, tulevad sel kohtumisõhtul rahva ette inimesed, kes on ise Georg Otsaga kokku puutunud, teda imetlenud, toetanud, lava jaganud. See saab olema ainulaadne õhtu!

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari toob publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti popmuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja meie levimuusika ajaloo kogumine ning jäädvustamine. Lisainfot levimuusika kultuurpärandi kogumise kohta leiab aadressilt www.kuulsustekoda.ee.

Piiratud kogus pileteid on müügil Piletilevis.

NB! Pilet kehtib enne kohtumisõhtut pääsmena näitusele „Georg Ots, armastan sind“ Suurgildi hoones! 

Kohtumisõhtu toimub koostöös G. Otsa nimelise Tallinna Muusikakooliga.

Üritust salvestab Eesti Rahvusringhääling. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram