UUDISED

Kohtumisõhtu: FIX

31. aug. 2020

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtu ansambliga „FIX“

“Siin toon teie kultuurimajja niisuguse bändi, mis lööb vere ninast välja!”


Väino Land, 1960. aastate keskpaik, Pärnu.

Eesti biitmuusika algusaegadest tänaseni kulgenud muusikaline kollektiiv, kelle jälg ajaloos on ühtaegu nii põhjalik kui põhjatu – ansambel FIX! Kolmapäeval, 23. septembril 2020 algusega kell 19.00 kohtume Maarjamäe lossi tallihoones Väino Landi, Viktor Vassiljevi, Piit Pihlapi, Evald Raidma ning teiste FIX-i liikmetega. Õhtut juhib Sten Teppan. Piletid 15/10€ müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ja Eesti Ajaloomuuseumis.

52-aastase ajalooga ansambli liikmete hulka on erinevatel aegadel kuulunud üle 40 muusiku. Aukartustärataval hulgal salvestusi, esinemisi, auhindu, festivale ja kõik muu, mis ennastsalgava ansamblitegemisega kaasas käib. Nende muusikaline pärand kuulub Eesti popmuusika kullavaramusse. Šedöövrid nagu Kell, Kuninganna, Tsirkus, Jaanipäev, Pardike ja Mooniõis ning paljud teised kõlavad jätkuvalt raadioeetris, kaveritena tantsupidudel ja tähtpäevadel teleriekraanil. Vraidi ja Pihlapi vokaalid, Raidma seaded, Viki kidrasoolod, Toomemetsa hitid, Süti sõnad ja Landi leadership… Otse loomulikult ei puudu sellelt kohtumisõhtult ka muusikalised numbrid.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Lisainfot Kuulsuste Koja ning levimuusika kultuurpärandi kogumise kohta leiab kuulsustekoda.ajaloomuuseum.ee ning www.facebook.com/kuulsustekoda.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15/10€ on müügil Piletilevis, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ja Eesti Ajaloomuuseumis.

NB! Pilet kehtib kohtumisõhtu toimumise päeval pääsmena Eesti Muusika Kuulsuste Koja näitusele „Vabaduse kõla! Eesti Levimuusika lugu“, mis on avatud Tallihoones enne õhtu algust!

Kohtumisõhtu koostööpartner on G. Otsa nimeline Tallinna Muusikakool!
Õhtut salvestab Eesti Rahvusringhääling.

Lisainfo:
Risto Lehiste
Eesti Muusika Kuulsuste Koda
risto.lehiste@ajaloomuuseum.ee
Tel: 523 9424

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Värsked uudised

Uudiste arhiiv

Kontakt

Projektijuht

Risto Lehiste

+372 523 9424
risto.lehiste(at)ajaloomuuseum.ee

SA Eesti Ajaloomuuseum

Pirita tee 56, 10127 Tallinn
post(at)ajaloomuuseum.ee

Kirjuta meile

© 2018 Eesti Muusika Kuulsuste Koda
Facebook Youtube Instagram